Eğitim: VUCA Dünyası'na Hoş Geldiniz!

Eğitim: VUCA Dünyası'na Hoş Geldiniz!

30/01/2020 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Management Trainee yaklaşımı, geleceğin liderlerini yetiştirmek adına kurumların yürüttükleri en önemli stratejilerden biri olmaya devam ediyor. Öyle ki; günümüzde bu gibi havuzlara dahil olacak kişiler çok daha zor süreçlerden geçerek seçiliyor ve söz konusu çalışanların gelişimleri detaylı şekilde ele alınıyor.

CarrefourSA da ülkemizde MT konusunu en ciddiye alan kurumlardan biri olarak öne çıkıyor. Uzun ve iyi kurgulanmış bir süreç sonrasında seçilen CarrefourSA MT'leri kapsamlı bir oryantasyona ve özel eğitim modülleri ile iş hayatı için yoğun bir hazırlık süreci giriyorlar.

Biz de Azor olarak, bu eğitim programının bir parçası olduk ve CarrefourSA ailesine yeni katılım sağlayan geleceğin liderleri için özel bir modül hazırladık: VUCA Dünyası'na Hoş Geldiniz!

VUCA DÜNYASI VE İNSAN

Eğitimimizde VUCA Dünyası'nın ne anlama geldiğini tanımlar üzerinden değil, çeşitli tecrübeler üzerinden tartıştık. Bu kavramın hayatlarımızı nasıl etkileyebildiği üzerinde durup, konu hakkında genel bir bilgi edinme şansı yakaladık.

Ve pek tabii ki, bununla kalmadık...

Zira biz, VUCA gibi kavramların kağıt üzerindeki tanımlarla içselleştirilemediğine inanıyoruz. Bu insanın yapısına uygun değil. Dolayısıyla, söz konusu eğitimimizde, VUCA'yı daha iyi yorumlayabilmek için insanı en doğru şekilde anlamanın yolları üzerinde durduk. Bu noktada; nörobilim, hormonlarımız ve konfor alanı psikolojisinden destek aldık ve insanın VUCA'ya nasıl tepkiler verdiğini bilimsel bazda inceledik. Eğitimimizde en çok ilgi çeken kısımlardan biri VUCA konjonktüründe adaptasyon gücümüzü geliştirmek için hangi hormonları nasıl çalıştırabiliriz bölümü oldu. MT'lerimizin değerlendirmelerinde bulunan mükemmel yorumlarsa bizleri inanılmaz derecede mutlu etti.

Yoğun bir içeriğe rağmen yüksek ilgileri ve merakları nedeniyle tüm MT arkadaşlarımıza kariyerlerinin hayallerinin ötesine geçen güzellikte olmasını diliyoruz. Ayrıca, bu süreçte Azor'a güvenen ve içeriğin en etkili şekilde özelleştirilmesine destek olan tüm CarrefourSA İnsan Kaynakları ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hep beraber, her zaman daha iyiye...

Azor Brand & People Solutions