Kutunun Dışında Düşünme ve İnovasyon Workshop'u

Kutunun Dışında Düşünme ve İnovasyon Workshop'u

27/03/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

"Kutunun dışında düşünmelisin!"

Bu sözü duymayanımız yoktur herhalde. Söylemesi kolay olan, gerçekleştirmesi de bir o kadar zor olan evrensel bir kavram...

Aslına bakarsanız; insanların birçoğu kutunun dışına çıkamıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de beynimiz ve onun beslediği konfor alanı psikolojisi... (Bu yazımızın amacı kutunun dışına çıkamama nedenlerimizi sıralamak değil; ancak, merak ediyorsanız burayı tıklayabilirsiniz!)

Yıllardır insanların ve onların oluşturdukları firmaları konfor alanlarının dışına çıkararak yeniliklerle buluşmasını sağlamayı amaçlayan birçok çalışma gerçekleştirdik. Buradan edindiğimiz tecrübe ışığında, farklı bir metodoloji ile kutunun dışında düşünmenin en kolay yolunu uygulamalı bir hale getirdik. Yöntemimizi Mart ayında ODTÜ'de, ağırlıklı mühendis ve doktora öğrencilerinden oluşan bir grup ile test ettik. Sonuçlar bizleri hem çok mutlu etti hem de heyecanlandırdı!

İş dünyasındaki ilk mini uygulamamızı ise geçen hafta İŞTE Proje Yönetimi ile gerçekleştirdik. Katılımcı arkadaşlarımızla, aktif oldukları sektör dışından dünyaca ünlü bir firmayı ele aldık. İlk olarak firmanın stratejisini ve performansını ortaya koyan gerçek veriler üzerinde çalıştık. Bunu takip eden süreçte ise yepyeni yöntemimizle örnek olarak odaklandığımız sektörde "nasıl bir yıkıcı yenilik geliştirilebilir?" sorusuna odaklandık. Sonuçlar ODTÜ'deki test çalıştayımızla pareleldi... Yine hem çok mutlu olduk hem de çok heyecanlandık!

Sizler de sektörünüzdeki alışılagelmiş iş yapış biçimlerinizin dışına çıkmak, o ünlü ama bir o kadar da soyut olan "kutu"yu somutlaştırmak istiyorsanız hemen aşağıdaki turkuaz zarfa tıklayın; sizleri konfor alanlarınızın dışındaki yeniliklerle buluşturalım!

Azor Brand & People Solutions