İç Denetimde Farklı Yaklaşımlar!

İç Denetimde Farklı Yaklaşımlar!

28/05/2018 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Azor olarak, iç denetim fonksiyonunun daha güçlü bir ekonomi için büyük önem arz ettiğine inanıyoruz. Bu inanç doğrultusunda söz konusu mesleğin gelişebilmesi için her türlü desteği vermeye özen gösteriyoruz. Hatırlarsınız, 2017 yılında 21.'si düzenlenen Uluslararası TİDE Kongresi'ne sponsor olmuş, iç denetimin daha verimli ve etkili olabilmesi için ne gibi iletişim stratejileri izlenebileceğine dair bir konuşma gerçekleştirmiştik.

Diğer yandan, iç denetim alanına özel modellerimiz/projelerimizle sektöre değer katmaya devam ediyoruz. 2016 yılında daha etkili ve verimli bir iletişim stratejisi için Anadolu Grubu İç Denetim Başkanlığı ile kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmiştik. Aynı iş ortağımızla, 2018'de daha geniş bir çalışmaya imza attık. Bu çalışmada, hem ülkemizden hem de Pakistan ve Rusya'dan iç denetim ekiplerinin katılımıyla uluslarası çapta bir çalıştay gerçekleştirdik. Amacımız, hem kültürel açıdan iç denetim fonksiyonunun anlamını irdelemek hem de iç denetim ekiplerinin hedefleri doğrultusunda daha kolay harekete geçebilmeleri için bir yol haritası oluşturmaktı. Farklı kültürlerin katılımıyla daha renkli ve heyecanlı geçen bu çalıştayımızda elde ettiğimiz veriler ile COZMO®'yu çalıştırdık. Çıktıları kültürel kod analizleriyle harmanladık ve her ülke için harekete geçme yolunda farklı yol haritaları oluşturduk. 

Tüm Anadolu Grubu İç Denetim Ailesi'ni, mesleki anlayışlarını sürekli geliştirmeye çalışan yaklaşımlarından dolayı kutluyoruz. Bizler gibi, yeni değerlerin alışılagelmiş tanımların ve konfor alanlarımızın dışında olduğuna inanan iş ortaklarımızla beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.