İş'in ve İşte İnsanın Geleceği

İş'in ve İşte İnsanın Geleceği

27/06/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Dünya hızla gelişiyor, değişiyor. Ve artık değişim üstsel şekilde gerçekleşiyor. Böyle bir konjonktürde işinizin geleceğini hiç düşündünüz mü? Peki ya insanın işinizdeki rolü ne olacak dersiniz?

Bu soruların cevabını bulmak için İŞTE Proje Yönetimi ailesi ile toplandık. Amacımız inşaat sektörünün gelecekte nasıl şekillenebileceğini tartışmak ve sektör paydaşlarının gelecekteki ihtiyaçlarını anlamaktı. Bu nedenledir ki; çalışmamızda iş yaşamlarımızı etkileyebilecek gelişmeleri teknoloji bazında ele aldık. İlk adımda, Endüstri alanındaki 1.0'dan başlayan ve 4.0'a ulaşan yolculuğunu sosyolojik, demografik ve iş dünyasına etkileri bazında inceledik. Bu kapsamda, geleceği daha iyi yorumlayabilmek için IoT, büyük veri, algoritmalar, makine öğrenmesi, derin öğrenme ve yapay zeka gibi kavramlara odaklandık.

Diğer yandan, gelecek sadece robotlarla ilgili değil. Bunun bir de insani boyutu var. İşte bu nedenle; "Toplum" başlığı altındaki 5 adımlık gelişim sürecini irdeledik ve Japonya'nın sahiplendiği Toplum 5.0 yaklaşımını derinlemesine tartıştık. Tüm bu kavramları sentezleyerek de İnşaat 2.0'daki gelişmeleri, sektöre özel örnekler üzerinden tartıştık. Son adımda ise, öngörülen gelecekte insanın rolleri üzerine küçük bir beyin fırtınası gerçekleştirdik ve inşaat sektöründe BİM ve çevik yönetim anlayışının ne kadar kritik bir yere sahip olacağını gördük. 

Peki gelecek sizin sektörünüzü nasıl etkileyecek? Azor olarak; böyle bir çalışmanın, aynı İŞTE Proje Yönetimi'nin yaptığı gibi "geleceği anlayarak, bugünü şekillendirme" yolunda sizlere de büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Eğer siz de, kendi sektörünüzün geleceğini hakkında benzer bir çalıştay yapmak isterseniz bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da böyle bir çalışmayı kendi içinizde gerçekleştirecekseniz, farklı bakış açılarının korunduğu bir platformda "tartışarak öğrenme" ve sonrasında "fikir geliştirme" yöntemine başvurabilirsiniz. Zira; geleceğe dair gelişmeleri "içselleştirmek" için, didaktik yöntemler yerine ortak aklın ön plana çıkarıldığı platformların çok daha etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Azor Brand & People Solutions