“Kutu”nun Dışındaki Tuzaklar

“Kutu”nun Dışındaki Tuzaklar

19/10/2018 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

"Geçen ayki makalemizde sizlere dışına çıkmaya çalıştığımız o meşhur kutudan bahsetmiştik. Basit bir metodoloji ile de bu süreci olabildiğince somutlaştırmayı ve kolaylaştırmayı amaçlamıştık. (Bknz: Kutunun Dışında Düşünmenin En Kolay Yolu) Yine de bu yolu uygulamanın örneğimizdeki kadar basit olmayacağını belirtmek isteriz. Zira insan beyni kağıt üzerindeki planlamaları çok rahat şekilde anlayabilse de, duygularının etkisinde kalarak harekete geçme süreçlerinde zorlanabiliyor. Bu makalemizde, kutunun dışına çıkan yolda hiç farkında bile olmadan düştüğümüz tuzakları farklı bir perspektiften ortaya koymaya çalışacağız. Bu şekilde, daha bilinçli şekilde ve somut bir yöntemle yenilikçi fikirler geliştirme yolculuğunuzu kolaylaştıracağız."

İlgili resim

Kurucumuz Emre Başkan tarafından kaleme alınan bu makale 16.10.2018 tarihinde Harvard Business Review Türkiye'de yayımlanmıştır. Makalenin tamamına ulaşmak için bu linki tıklayabilirsiniz.

Not: HBR Türkiye özgün içerik politikası nedeniyle, söz konusu makaleler sadece hbrturkiye.com adresinde yayımlanabilmektedir.