İş Yerinde Mutluluk

İş Yerinde Mutluluk

29/02/2016 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Robert Waldinger, 1938 yılından beri devam eden Harvard Ergen Gelişimi araştırmasının 4. direktörü. Bu çalışma dünyanın en uzun ve zor "ergen araştırması" olarak biliniyor ve 724 beyaz erkek* denek üzerinden yürütülüyor. Söz konusu denekler evlilik, iş memnuniyeti, sosyal aktiviteler bazında değerlendirildiği gibi, X-Ray, kan testleri gibi sağlık kontrollerine de tabi tutuluyor.

Araştırmanın ana bulgusu çok net: İyi ilişkiler bizleri daha mutlu ve sağlıklı kılıyor! Waldinger iyi ilişkiyi ise üç önemli noktanın altını çizerek tanımlıyor: yakın ilişkiler, kaliteli ilişkiler, destekçi ve düzenli bir evlilik.

Reçete mahiyetindeki bu bilgiler iş hayatımız için de ipuçları içeriyor. Bize göre bu araştırma iş yerinde mutluluk için her şeyi yöneticilerimizden veya firmamızdan beklemek yerine, bizlerin de bir şeyler yapmamız gerektiğini gösteriyor. Örneğin, güven esasına bağlı iyi ve kaliteli ilişkiler kurmaya gayret etmemiz bu yolda atılacak en temel adım olarak karşımıza çıkıyor.

* Araştırmanın 724 "beyaz erkek" üzerinden yürütülmesi, çalışmanın başladığı 1930'lardaki sosyal sınıf ayrımcılığından kaynaklanıyor.