Takımdaşlığı Güçlendirecek 3 Öneri

Takımdaşlığı Güçlendirecek 3 Öneri

18/07/2018 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Firmalar günümüzde en iyi yetenekleri çekmek ve kurum içinde tutmak için büyük kaynaklar kullanıyorlar. Bununla da kalmayıp, bu yeteneklerin bir takım olarak hareket edebilmesini sağlayarak, sinerjiyi artırmayı hedefliyorlar. Günümüzde, doğru bir takım kurmaya ve ilişkileri geliştirmeye odaklanmış birçok yaklaşım olsa da; size akılda kalacak ve kolayca uygulanabilecek 3 öneri sunuyoruz:

1- FİRMA İÇİNDEKİ ARKADAŞLIK ORTAMINI DESTEKLEYİN

İnsan sosyal hayatında ağırlıklı olarak kendine benzer tarzda ve görüşteki kişilerle zaman harcamayı tercih ediyor. Benzer durum iş hayatımız için de geçerli. Öğle yemeklerimizi ve kahve molalarımızı genelde arkadaş gruplarımızla geçirmeyi yeğliyoruz. Hayatında doğal akışında gelişen bu yaklaşım, iş hayatımızı da olumlu etkiliyor. Aralarında arkadaşlık bağı oluşmuş kişiler, hali hazırda birbirlerine güvendiklerinden daha kolay takım oluşturabiliyorlar. Bu nedenle, ekibiniz içindeki arkadaşlık ortamını desteklemeniz takımdaşlığı kuvvetlendirecektir.

2- FARKLI KUŞAKLARI VE GÖRÜŞLERİ ORTAK BİR PLATFORMDA BULUŞTURUN

Diğer yandan, yakın arkadaş gruplarının zaman zaman dışarıya kapalı hale geldiğini ve kutuplaşmalara sebebiyet verdiğini biliyoruz. Bu nedenle, firma içinde farklı kuşakların ve görüşlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Örneğin; matris yapılanmaya uygun proje ekiplerinin kurulması veya sosyal platformların oluşturulması çalışanlar arasında yeni bağların kurulmasını destekleyebilir.

3- ÇALIŞANLARINIZI KONFOR ALANLARININ DIŞINA ÇIKARIN

İnsan konfor alanının dışına çıktığında stresle yüzleşir. Yüksek stresse kaygıya neden olur. Bu olumsuz duyguyla yüzleşen insan üzerindeki bu ağır yükü bilinçsizce de olsa atmaya çalışır. Amacı, stres oranını azaltmak ve "Heyecan" alanına geçmek ya da "Konfor Alanı"na geri dönmektir. Ekiplerinizi doğru bir sistematikle konfor alanlarının dışına çıkabilecekleri etkinlikler düzenleyebilir ve sistemler kurabilirseniz, çalışanlarınız üzerlerindeki stres yükünü azaltmak için bunu paylaşacak arkadaşlar arayacaklardır. Bu şekilde, takımdaşlık doğal akışında gelişmeye başlayacaktır.

 

Kaynak: Türkiye'nin Konfor Alanı Haritası Araştırması 2017