Zihin Haritaları: En Etkili Öğrenme ve Aktarma Yöntemi

Zihin Haritaları: En Etkili Öğrenme ve Aktarma Yöntemi

07/11/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Sn. Alev Akın ve Gül Güngör tarafından kurulan İŞTE Proje Yönetimi gelişime en çok değer veren KOBİ'lerinden diyebiliriz. Yönetim danışmanlığını yaptığımız ve gelişim süreçlerinde çözüm ortağı olduğumuz İŞTE Proje Yönetimi ailesi hep beraber gerçekleştirdiğimiz strateji çalışmaları sonrasında, odaklı gelişim sürecine devam ediyor.

Bu kapsamda, İŞTE ailesi ile her ay düzenli olarak yaptığımız mini workshoplarımızından birini Ekim ayında gerçekleştirdik. Harika bir kahvaltı sonrasında gerçekleştirdiğimiz çalışmamızın konusu Zihin Haritaları oldu. Zihin haritası uygulaması Tony Buzan tarafından geliştirilmiş beyin dostu bir düşünme sistemi. Neokorteksimizin sağ ve sol loblarının beraber çalışmasını sağlayan bu yöntem, kullanıcılara zaman kazandırmayı, öğrenme ve aktarma süreçlerini güçlendirmeyi ve yaratıcılığı artırmayı sağlıyor. Ayrıca etkili düşünme planlama süreçlerinde de kullanılıyor. İŞTE'nin ihtiyaçları ışığında tasarladığımız workshop'umuzda kurumun inşaatta çevik yönetim yetkinliklerine ek değerler katmayı amaçladık.

Biz; artık İŞTE Proje Yönetimi ailesiyle gerçekleştirdiğimiz her eğitimimizi zihin haritaları üzerinden kurguluyoruz. Bu yöntemi iletişimimizin temel öğesi olarak kullanıyoruz. Böylece, hem zamandan tasarruf ediyor hem de karmaşık konuları bile olabildiğince sade şekilde derleyebiliyoruz.

Workshop sonrasında İŞTE ailesinden aldığımız geri bildirimler nedeniyle de tarif edemeyeceğimiz kadar mutlu olduk. Bizler için, insanın bir değer yaratma amacıyla verdiği emeğin karşılığını bu şekilde alabilmesi paha biçilemez derecede değerli.

Siz de iş süreçlerinize bu sihirli dokunuşu ekleyerek, ekiplerinizin öğrenme, aktarma ve yaratıcılık yetkinliklerini geliştirmek istiyorsanız bu linke tıklayarak bize hemen ulaşabiliriz. Size özel bir Zihin Haritaları workshop'u tasarlayabiliriz.

Azor Brand & People Solutions