2017 Müşteri Memnuniyeti Karnemiz

2017 Müşteri Memnuniyeti Karnemiz

29/01/2018 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

2017 yılını artık geride bıraktık. Her firmanın yaptığı gibi bizler de geçtiğimiz yıla dair analizlerimizi yaptık. Şüphesiz ki, bu tür analizlerdeki en önermli göstergelerden biri müşteri memnuniyeti. Azor olarak, bu veriyi üç ayrı başlık altında inceliyoruz: mevcut projelerimiz hakkındaki değerlendirmeler, tekrar hizmet alan müşteri oranı ve  "word of mouth" etkisi (ağızdan ağıza pazarlama).

Mevcut projeler boyunca ve termin zamanlarında aldığımız geri bildirimler ne kadar önemli olursa olsun; Azor'dan tekrar hizmet alan müşteri oranı bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Zira bu rakam, geçmiş müşterilerinizin uzmanlığınız dahilinde bir ihtiyaçları olması ve tekrar sizi tercih etmelerine karşılık geliyor. Diğer bir deyişle, yarattığınız güven sayesinde benzer alanlarda hizmet veren rakiplere karşı rekabet gücünüzün bir göstergesi haline geliyor. Azor olarak, 2017 yılındaki müşteri portföyümüzün %60'ını bizden tekrar hizmet almak isteyen müşterilerimizin oluşturduğunu görüyoruz. 2018 yılına baktığımızda, geçen sene hizmet verdiğimiz müşterilerimizin %88'i bu yıl da Azor'la çalışmaya devam ediyor.

Aynı şekilde, "word of mouth" etkisi de mevcut müşterilerinizin sizi tavsiye etme oranına karşılık geliyor. Bu da müşterinize kattığınız değerin bir tasdiki olarak yorumlanıyor. 2017 yılının "word of mouth" etkisi açısından da çok verimli geçtiğini görüyoruz. Zira, portföyümüze eklediğimiz yeni müşterilerimizin %50'si eski iş ortaklarımızın tavsiyesi üzerine bizlere ulaşmış durumda.

Bu rakamlar 4. yaşını kutlayan Azor için büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı. Diğer yandan, böyle bir memnuniyet oranı ve bizlere duyulan güven sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu net bir şekilde görmemizi sağlıyor. Bu nedenle, 2018 yılı takvimimizde sizlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla gelişim alanlarımızı ve yatırım politikalarımızı netleştirdik. Yeni yılda yepyeni çözümler ve hizmetlerle başarıya giden yolda yanı başınızda olup yolunuzu aydınlatmaya devam edeceğiz.