5 Adımda Değer Odaklı Departman Stratejisi Oluşturma

5 Adımda Değer Odaklı Departman Stratejisi Oluşturma

07/05/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Genel uygulamda stratejik çalışmalar firmaların yönetim seviyelerinde gerçekleştiriliyor. Bunu takip eden süreçte ise departmanlar hedefler doğrultusunda çalışmalar yaparak, stratejiyi uygulama sürecini planlıyor. Peki; bir departmanın uygulayıcı olmaktan öteye geçerek, firmasına ekstra değer katan yapıya geçmesi için neler yapması gerekiyor? Sizler için markalaşan bir departman olma yolunda atılması gereken 5 adımı derledik.

5 Adımda Değer Odaklı Departmana Dönüşüm

1- Paradigmanızı Değiştirin: Uygulayıcı düşünce yapısından, değer odaklı bir yapıya dönüşmek için ilk olarak paradigmanızı değiştirin. Biriminizi bir departman olarak değil, uzmanlık alanında hizmet veren bir firma olarak ele alın.

2- Müşteri Odaklı Olun: Paradigma değişikliğinden sonra müşterilerinizi dış ve iç müşteri olarak ayrıştırın. Dış müşterileri anlamak için firmanızın amacını, hedeflerini, değerlerini ve faaliyet gösterdiği alandaki rekabet koşullarını özümseyin. Bunun için şirketinizde gerçekleştirilmiş araştırmalardan, raporlardan veya çalışmalardan faydalanabilirsiniz. İç müşterileri ise departmanlar, icra kurulu, yönetim kurulu, vb. gibi gruplayın. Tüm bu unsurların fonksiyonlarını, amaçlarını ve ana motivasyonlarını analiz edin. Ancak bu şekilde, "müşteri odaklılık" kavramının kağıt üzerinde kalmayacağını ve oluşturacağınız stratejinin temelini oluşturabileceğini unutmayın.

3- Bir Değer Önergesi Oluşturun: Aynen firmaların ve markaların yaptığı gibi departmanınıza özel bir değer önergesi oluşturun. Bu yolda altın değerindeki şu soruya cevap verebilmeyi hedefleyin: "Biz, firmamızın çatısı altında olmasaydık, iç ve dış müşterilerimiz ne kaybederdi?" Eğer, buna net ve farklılaştırıcı bir cevap bulamıyorsanız, soruyu "ne kaybetmelilerdi?" şeklinde güncelleyin. Bu şekilde, değer odaklı ve vizyoner bir gelecek için ilk adımı atmış olacaksınız. Değer önergenizi çalışırken, hedef kitlenizin insan olduğunu unutmayın. Bu nedenle, söz konusu cümlenin iç ve dış müşterilerinizin ihtiyaçlarıyla örtüştüğünden, bir eylem içerdiğinden ve beynimizin limbik sistemine de hitap ettiğinden emin olun. (Bknz: Beynimiz ve Konfor Alanı Psikolojisi)

4- Vaadinizi Somutlaştırın: Firmanızın amacından, müşterilerinizin ihtiyaçlarından ve değer önergenizden beslenen stratejinizi ve projelerinizi geliştirin. Bu kalemlerin, ekstra bir değer yaratma amacıyla oluşturulduğunu unutmayın ve gündelik işlerinizden farklılaşmasına dikkat edin.

5- Harekete Geçin: Sözde kalan hiçbir şeyin değer içermediğini hatırlayın ve departman olarak harekete geçin. Oluşturduğunuz değer önergesine sadık kalın ve çalışmalarınızı hayata geçirmeye başlayın. Ancak; sonuçlarını görmek için sabırlı olun. Değer odaklı cümlenizi bir toprak, stratejinizi ve projelerinizi birer tohum olarak düşünün. Emek ve sabır olmadan bu tohumların meyve vermeyeceğini unutmayın.

Azor Brand & People Solutions