Gün İçerisindeki Performansınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Gün İçerisindeki Performansınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

21/12/2015 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Her gün sayısız gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz ve bunların üzerimizde belli etkileri oluyor. Bu noktada, asıl bilmemiz gereken şu: etrafımızdaki tüm negatif ve pozitif unsurlar bizim verimimizi, o gün içerisinde konulara yaklaşım tarzımızı fazlasıyla etkiliyor.

Örneğin, gün içerisinde cep telefonumuza düşen, internete girerek baktığımız haberler... Shawn Achor ve Michelle Gielan tarafından gerçekleştirilen bir araştırma karşılaştığımız haberlerin negatif içerikli olması durumunda performansımızın düştüğünü gösteriyor. Araştırmacılar bu gibi uyarıcılardan uzak durmamız gerektiğini belirtiyorlar. Buna ek olarak, güne pozitif, neşeli ya da takım arkadaşlarınızı motive eden konularla başlamamızın herkesin performansını ve o günkü modunu olumlu etkilediğini vurguluyorlar.

Diğer yandan, bu olumlu etkiyi gün boyu devam ettirmek de mümkün. Hem de küçük ve basit dokunuşlarla. Joyce E. Bono ve Theresa M. Glomb tarafından gerçekleştirilen araştırma iş yerindeki pozitif unsurların stresimizi kontrol altına aldığını ortaya koyuyor. Örneğin, masanıza koyduğunuz fotoğrafların güzel anıları çağrıştırması, güzel bir oda kokusu, çiçekler, vb. şeyler sizin ve etrafınızdaki çalışma arkadaşlarınızın performansını olumlu yönde etkileyebilir.

Kaynak:

“Consuming Negative News Can Make You Less Effective at Work"

“The Powerful Effect of Noticing Good Things at Work"