İPUCU #19: Yüksek Performanslılar Daha Sık Geri Bildirim Almak İstiyor

İPUCU #19: Yüksek Performanslılar Daha Sık Geri Bildirim Almak İstiyor

12/11/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Şu günlerde birçok kurumda performans yönetimi kapsamında sayısız geri bildirim toplantısı gerçekleşiyor. Hal böyle olunca, bugünkü ipucumuzda bu konuya değinmek istedik.

Karie Willyerd tarafından kaleme alınan "Yüksek Performanslı Olanların İşten Beklentileri Nedir?" adlı çalışma önemli veriler ortaya koyuyor. Bunlardan biri ise performans ve kariyer yönetimi süreçleri ile ilgili... Çalışmaya göre yüksek performanslı çalışanları iş yerinde en çok mutlu eden süreçlerden biri geri bildirimler.

"Ben çalışma arkadaşlarımla düzenli olarak yıllık ya da 6 ayda bir geri bildirim görüşmesi yapıyorum" deseniz bile Willyerd'in çalışması bunun yetersiz kaldığını ortaya koyuyor. Makaleye göre yüksek performanslı çalışanların büyük çoğunluğu yöneticilerinden aylık olarak geri bildirim almak istiyor. Bu görüşmelerde ise sadece iş süreçleri üzerine değil, gelişimleri ve kariyerleri hakkında da konuşmayı arzuluyorlar. Nedeni çok basit: bu onları özel hissettiriyor. Ancak, görüşme yapılan yüksek performanslıların sadece %53'ü bu tür bir yaklaşımla karşılaştığını belirtiyor. Geri kalan %47 ise kendi değerlerinin yeterince anlaşılmadığını düşünüyor.

Willyerd'in bulgularının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle yüksek performanslı çalışma arkadaşlarınızla düzenli aylık toplantılar yaparak hem iş süreçleri hem eğitimleri hem de kariyer planları hakkında konuşmanızı, onlara ara hedefler koymanızı öneriyoruz.

Azor Brand & People Solutions

Kaynak: "What High Performers Want at Work", Karie Willyerd, HBR.org.