İş Dünyasının "Konfor Alanı"

İş Dünyasının "Konfor Alanı"

04/04/2018 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

"Tahmin ediyorum ki geçen gün akşam yemeği yerken mutfak masasında yine aynı sandalyeye oturdunuz. Sonra bir şeyler seyretmek için salona geçtiniz ve orada da aynı koltuğu veya aynı kanepeyi tercih ettiniz. Bununla da kalmadınız. Geçen gün ofisinizde kendinize bir kahve yapmak istediniz ve bardakların olduğu dolaba gittiniz. Ancak; o da ne? Dolapta o en sevdiğiniz kupanızı bulamadınız ve farklı bir kupa kullanmanızın kahvenin tadını değiştirmeyeceğini bilmenize rağmen kendinizi rahatsız hissettiniz. Hatta kendi kupanızı bulmak için etrafa biraz daha bakındınız.

Nereden mi biliyorum?

Çünkü hepimiz insanız ve hayatımız boyunca bilinçsiz de olsa kendimize sayısız konfor alanı yaratmaya çalışıyoruz. Peki sizce bu eğilimimiz çalıştığımız ortamı etkiliyor mu?"

İlgili resim

Kurucumuz Emre Başkan tarafından kaleme alınan bu makale 04.04.2018 tarihinde Harvard Business Review Türkiye'de yayımlanmıştır. Makalenin tamamı için bu linke tıklayabilirsiniz.

Not: HBR Türkiye özgün içerik politikası nedeniyle, söz konusu makaleler sadece hbrturkiye.com adresinde yayımlanabilmektedir.