Y Kuşağı İş Yaşam Dengesi İstiyor

Y Kuşağı İş Yaşam Dengesi İstiyor

18/01/2016 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Y Kuşağı konusu iş dünyası için en önemli konulardan biri. Birçok firma bu jenerasyona bir problem kaynağı olarak görüyor. Ancak, onlar birer problem değil, hepimiz gibi insanlar. Bu nedenle,  tek yapmamız gereken onları daha yakından tanımak ve gerçek anlamda anlamak.

Yapılan araştırmalar bu konuda bizlere fazlasıyla yardımcı oluyor. Veriler dünya genelinde Y Kuşağının karar mekanizmalarında ön plana çıkan unsurları gösteriyor. İş yaşam dengesi ,Y Kuşağı için işe bağlılığını etkileyen en önemli kriter. Bu denge, Y Kuşağının yeni fırsatlar aramasına ve işlerinden ayrılmalarına da sebep oluyor. Diğer bir deyişle, Y Kuşağı için ilgi çekici bir işveren markası yaratmak istiyorsanız, iş yaşam dengesi adına yaptıklarınızı somut şekilde ortaya koyabilmeniz gerekiyor.

Peki bunu nasıl yapabilirsiniz? Elbette bunun bir maddelik, basit bir çözümü yok. Ancak, araştırmalarda ön plana çıkan başka bir unsurun da esnek çalışma saatleri ve evden çalışma konuları ile ilgili olduğunu da söylemek gerekiyor. Dünya genelinde Y Kuşağının %75'i daha üretken hissettikleri saatlerde ve yerlerde çalışmak istediklerini söylüyor. Üretkenlikleri arttıkça kendilerine daha fazla zaman ayırabileceklerini düşünüyorlar. Ancak, bu kritere sahip kişilerin sadece  %43'ü bunu başarabildiğini ortaya koyuyor.

Ek Bilgi: London College University'nin yaptığı bir çalışmaya da dikkat çekmek isteriz. Araştırmaya göre Türkiye'nin %43'ü haftada 50 saatten fazla çalışıyor. Bu sonuçla ülkemiz dünyanın en çok ve uzun çalışılan ülkesi oluyor.

 

Azor Brand & People Solutions

 

Kaynak: The 2016 Deloitte Millenial Survey