İPUCU #13: Çalışanların En Büyük Motivasyonu Başarılı Hissetmek

İPUCU #13: Çalışanların En Büyük Motivasyonu Başarılı Hissetmek

01/10/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Azor olarak 2018 yılında gerçekleştirdiğimiz araştırmamızın bir parçası olarak 1.455 beyaz yakalı çalışanın iş hayatlarındaki ana motivasyonlarını sorguladık.

Katılımcıların paylaşmış olduğu cevapları analiz ettiğimizde iş insanlarının en büyük motivasyonunun 88/100 ortalama skor ile "kendini başarılı hissetmek" olduğunu gördük. 

Peki, bu verinin yönettiğiniz süreçlere/işlere pozitif etki sağlaması için neler yapılabilir?

  • Ödüllendirme sisteminizi bu duyguyu ön plana çıkaracak şekilde revize edebilir, maddi unsurlarla bir denge oluşturabilirsiniz.
  • Çalışanların başarı duygusunu sadece firma içerisinde değil, kurum dışında da tecrübe etmelerini sağlayacak yapılar oluşturarak etkiyi artırabilirsiniz.
  • Çalışan deneyimini söz konusu ana motivasyonu destekleyecek şekilde kurgulayabilirsiniz.

 

Tüm bunları hayata geçirebilmeniz durumunda; çalışanların memnuniyetini ve bağlılığını olumlu yönde etkileyebilir, konfor alanlarının dışına daha kolay çıkmalarına destek olabilirsiniz.

Diğer yandan, geleneksel hale getirdiğimiz araştırmamızın 2019 yılı sonuçlarının Kasım ayında Harvard Business Review Türkiye dergisinde yayımlanacağını hatırlatmak isteriz. Sizce ülke olarak atlattığımız kriz sonrasında, çalışan ana motivasyonları ne gibi değişiklikler göstermiş olabilir?

Azor Brand & People Solutions