İPUCU #43: VUCA Dünyası ve Varsayımlar İlişkisine Dikkat Edin

İPUCU #43: VUCA Dünyası ve Varsayımlar İlişkisine Dikkat Edin

05/05/2020 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

VUCA Dünyası iş dünyasına çok karmaşık bir konjonktür sunuyor. Bu durumdan hoşlanmayan beyinlerimiz karmaşayı bir nebze sadeleştirebilmek adına varsayımlar geliştiriyor. Söz konusu varsayımlar ağırlıklı olarak iş modellerinde ya da fizibilitelerde faiz oranı, döviz kuru, müşteri talebi, vb. şekillerde kendini gösterebiliyor.

Yine de şunu belirtmekte fayda var; belirsizliklerle dolu bu hayatı düzene sokmak ve yönetebilmek için hiç farkında olmadan sayısız varsayımda bulunabiliyoruz.

Bunlardan biri de çalışanlarımızla ilintili... Örneğin; bir proje planlarken, yeni bir iş modelinin fizibilitesini yaparken iş arkadaşlarımızın ilgili süreçleri içleştireceklerini ve layıkıyla, hatta layıkından daha iyi hayata geçireceklerini varsayıyoruz. Öyle değil mi?...

Gün geçtikçe pandeminin kontrol altına alınması yolunda daha fazla olumlu haber geliyor. Hal böyle olunca, bugün birçok kurum ofislerine geri dönüş planları yapmaya başladı. Ayrıca, yeni dönem hakkındaki senaryolar ve stratejiler de detaylandırılmaya başlandı. Tüm bu hazırlıkları yaparken, yeni bir belirsizlik ortamı tecrübe edecek olan çalışanlarımızın performanslarını konfor alanı fazları üzerinden ayrıca ele almakta büyük fayda var. 

Azor Brand & People Solutions