Payda Platformu'na Destek İçin Batmanlı Çocuklarımızla Buluştuk

Payda Platformu'na Destek İçin Batmanlı Çocuklarımızla Buluştuk

03/10/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

21 Eylül tarihinde Payda Platformu'nun ince davetiyle Batman'daydık. Burada, Öğrencilerle Birlikte Projesi kapsamında 7. ve 11. sınıf arasındaki kızlarımızla konfor alanı üzerine bir konuşma gerçekleştirdik. ÇATOM'da (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) gerçekleştirilen buluşmaya yaklaşık 250 kişi katılım sağladı ve bizleri inanılmaz derecede mutlu eden enstantaneler yaşandı. Örneğin; 11. sınıfta okuyan bir kızımız "Sınırları Aşabilmek" başlıklı konuşmamızı takiben yanımıza geldi ve "Bazen mevcut şartlarımda yaşamaya devam etmek kolayıma geliyor. Ama, hayallerimi gerçekleştirebilmek ve bu yolda çok iyi bir eğitim alıp kendimi geliştirebilmek için kendi sınırlarımı aşıp farklı şeyler denemem gerektiğini anladım" diyerek bizlere içten teşekkürlerini sundu. Onun aklında en çok yer eden şey Einstein'ın "Delilik; hep aynı şeyi yaparak farklı sonuçlar elde etmeyi beklemektir" sözü olmuş. Bizim aklımızda kalansa onların gözlerindeki umut ve azim oldu...

PAYDA PLATFORMU HAKKINDA

Payda, 2009 yılından bu yana, profesyonel organizasyon ve yönetim becerilerini bir sivil toplum hareketinde bir araya getirerek uzun vadeli etkilere sahip projeleri hayata geçirmek için çalışıyor ve gerçekleştirilen her çalışmayla,  insanlarımız arasında kalıcı köprüler kurarak toplumsal etkileşimi arttırmayı ve toplumsal çağdaşlaşmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu kapsamda Payda'nın hayata geçirdiği en uzun soluklu projelerden biri de "Payda Öğrencilerle Birlikte"... 2012 yılından bu yana yaklaşık 100 şehir buluşması gerçekleştiren gönüllüler bu çalışmayla, ekonomik açından dezavantajlı ailelere kız çocuklarının ilköğretim seviyesinden başlayarak eğitimlerini devam ettirmeleri konusunda destek olmayı ve onların Üniversiteden mezun olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bu projelerde gerçekleştirilen faaliyetler, kız öğrencilerimizin güçlendirilmeleri ve kendi kararlarını veren bağımsız kadınlar olarak topluma katılmaları amacı çerçevesinde, Payda Platformu'nun “Etkileşim Yoluyla Toplumsal Gelişim” misyonu doğrultusunda tasarlanıp hayata geçiriliyor.

Siz de Payda Platformu'na gönüllü ya da sponsor olarak destek olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bu vesileyle ince davetleri için tüm Payda gönüllülerine ve Batman'da bizleri çok sıcak şekilde ağırlayan ailelere gönülden teşekkür ediyoruz. Azor olarak, eğitime verdiğimiz desteği bu gibi keynote konuşmalar ve projelerle devam ettireceğiz.

Azor Brand & People Solutions