Sihirli Alana Hoş Geldiniz

Sihirli Alana Hoş Geldiniz

01/08/2019 | Azor Brand & People Solutions
Tahmini Okunma Süresi: | Kelime

Yüksek performanslı çalışanlarınızın olması sizin için ne anlama geliyor?

Birçok firma bu soruya ulaşılan hedefler ve yüksek kârlılık gibi cevaplar verebilir. Doğrudur da… Ancak, bu makalemizde bu soruya farklı bir bakış açısından yaklaşacağız ve bir çalışanın performansının yüksek olmasının firmaya başka ne gibi avantajlar sağlayacağını ortaya koyacağız.

2018 yılında Türkiye genelinde yaklaşık 1.500 beyaz yakalı çalışanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz araştırmamızda kurumların çalışanlarını konfor alanlarının dışına, yani heyecan/performans alanına nasıl çıkarabileceğini sorgulamış, bu yolda somut bulgular elde etmiştik. Diğer yandan yine aynı çalışmada bu sihirli alanda bulunan kişilerin, içinde bulundukları organizasyonlara nasıl artılar kattığını da tespit etme şansımız olmuştu.

İlgili resim

Kurucumuz Emre Başkan tarafından kaleme alınan bu makale 29.07.2019 tarihinde Harvard Business Review Türkiye'de yayımlanmıştır. Konfor alanı psikolojisinde "sihirli alan" olarak adlandırdığımız ve insanın performansının arttığı bu psikolojik fazın faydalarını incelemek isterseniz bu linke tıklayabilirsiniz.

Not: HBR Türkiye özgün içerik politikası nedeniyle, söz konusu makaleler sadece hbrturkiye.com adresinde yayımlanabilmektedir.